Logo De Zalige Zalm

Abdijdag

Kom een dag op adem in de Abdij van Egmond en ontdek de monnik in jezelf. Of je nu wel of niet bekend bent met het kloosterleven maakt niet uit.

Waar je je ook voor inzet, dikwijls raak je gaandeweg de bezieling kwijt waarmee je ooit begon. Het enthousiasme van het begin is soms ver te zoeken en je bron van inspiratie lijkt droog te staan. Tijdens deze abdijdag  ga je, met behulp van de levenslessen van de monniken, op pelgrimstocht om de weg naar die bron opnieuw te vinden.

 

Leo Fijen in gesprek met abt Mathijsen

 

Ontdek de monnik in jezelf

Je bent een dag lang te gast bij de benedictijner monniken van de St. Adelbertabdij in Egmond-Binnen. Zij vertellen hoe zij hun inspiratie levend houden. Samen met hen vier je de stilte van het gebed en krijg je de kans op zoek te gaan naar de monnik in je zelf. Het ochtendprogramma wordt geleid door Leo Fijen die in vele kloosters met religieuzen sprak. Hij maakte daarover tv-programma’s en schreef diverse boeken.

Dagprogramma

10.00 – 17.30

Ochtend

  • Gesprek met een broeder en de deelnemers door
    Leo Fijen
  • Middaggebed met de monniken
  • Lunch

Middag

  • Ontdekkingsroute naar de bron in jezelf in en om de abdij van Egmond
  • Workshop gregoriaans zingen met Bram Verheijen
  • Afsluitend gezamenlijk gesprek met een broeder onder leiding van Laetitia van der Lans
  • Vesperviering met de monniken

Kosten: € 60 per persoon inclusief lunch, koffie, thee en het pelgrimsboekje.

Deze abdijdagen organiseert De Zalige Zalm samen met Leo Fijen in samenwerking met de St. Adelbertabdij in Egmond-Binnen.

Abdijdag op maat

Wil je met je eigen organisatie, bedrijf, afdeling of geloofsgemeenschap deze eendaagse retraite volgen, neem dan contact met ons op. Samen zoeken we naar een geschikte datum en maken het programma op maat.

 

Ja, ik heb interesse in een abdijdag