Verkiezing Kerkblad van het Jaar

Volg de verkiezing live op 17 april

De inzendtermijn sloot op 15 maart 2021. Er zijn 39 inzendingen binnen gekomen, waar de jury zich nu over buigt. Zaterdag 17 april 2021 is de verkiezing van het ‘Kerkblad van het Jaar’ live te volgen in een online uitzending van 12.00 tot 13.00 uur, direct aansluitend op het workshopprogramma. Meld je hier aan om de verkiezing te volgen.

Thema: Teken van hoop en verbinding

“Ik ben nog nooit zo blij geweest met het kerkblad als de laatste tijd!”. Of: “Er gaat zoveel niet door, maar ons kerkblad gelukkig wel, we horen er nog bij.” Dit zijn veelgehoorde opmerkingen in het afgelopen jaar. In deze lastige tijd blijkt dat een kerkblad of parochieblad meer dan ooit mensen met elkaar verbindt. Door de Bijbelse en persoonlijke lokale verhalen, en door de combinatie van tekst en beeld is het een tastbaar teken van geloof, hoop en liefde.

Voor de verkiezing van het ‘Kerkblad van het Jaar’ zijn we speciaal op zoek naar het kerkblad of parochieblad dat dit afgelopen jaar duidelijk een verbindend teken van hoop is geweest. De vakjury, bestaande uit Almatine Leene, Hendro Munsterman en Marcel Holl, maakt een keuze uit alle inzendingen.

LEF van de protestante gemeente Velp – Kerkblad van het Jaar 2019

De jury

Almatine Leene

Almatine Leene is ‘Theoloog des vaderlands 2020’. Zij is de eerste vrouwelijke predikant van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, bij De Open Poort in Hattem.

Hendro Munsterman

Hendro Munsterman is katholiek theoloog, Vaticaanwatcher en journalist. Hij schrijft en beheert voor het Nederlands Dagblad de rubriek ‘Katholiek Inside’.


Marcel Holl

Marcel Holl studeerde theologie en media en begeleidt als directeur van De Zalige Zalm de uitgave van vele kerk- en parochiebladen in Nederland.