Redactieservice voor kerkbladen

Redactieservice biedt u artikelen en afbeeldingen waarmee u uw kerkblad of parochieblad kunt aanvullen of verfraaien. Dat betekent dat u maandelijks kunt putten uit diverse zinvolle rubrieken en beeldmateriaal.

Werkwijze

Met een jaarabonnement kunt u inloggen in de portal van Redactieservice. Zodra u bent ingelogd ziet u in één oogopslag alle rubrieken, gerangschikt op inhoud. Door de rubrieken aan te klikken kunt u de teksten lezen. Vervolgens besluit u of u het wilt plaatsen in uw blad. Daarna kopieert u eenvoudig de tekst vanuit de website. Het is tenslotte goed om te weten dat alle teksten en afbeeldingen rechtenvrij te gebruiken zijn.


Columnist Leo Fijen

Lente in detail

Vandaag wil ik de lente
niet globaal beleven
maar in detail

daarom kies ik
voor die ene boom
lokaal
die met zijn wortels
in de eeuwen staat
en zijn knoppentakken
vrolijk opricht naar de zon

de oude boom
die mij vandaag
de lente een gezicht
doet geven

Oeke Kruythof

Kik, de kerkkikker

Rubrieken

Hieronder vindt u een overzicht van de rubrieken van Redactieservice. Ze worden geschreven en verzameld door ervaren en kerkelijk betrokken auteurs. Iedere maand staat er nieuw materiaal voor u klaar.

Gebeden

Uit diverse bronnen selecteren we de mooiste gebeden voor de kerkbladen. Vanzelfsprekend sluiten deze gebeden aan bij het kerkelijk jaar.

Columns

Christine van Reeuwijk, programmamaker Leo Fijen, ds. Corry Nicolay en ds. Rob van Essen schrijven korte columns over hun werk, hun leven en hun bronnen van inspiratie.

Uitgelicht

Teun-Jan Tabak werkte jarenlang bij de omroep als journalist religie en levensbeschouwing. Nu beschrijft hij iedere maand een boek in de rubriek ‘Uitgelezen’. Deze boeken gaan altijd over onderwerpen rond geloof, kerk, religie en zingeving.

Zondag

In de rubriek ‘Zondag’ vindt u het oecumenische en rooms-katholieke zondagse lezingenrooster.

Poëzie

Dichteres Oeke Kruythof heeft een lange staat van dienst met haar inspirerende gedichten voor de kerkbladen. Daarom plaatsen we, als voorbeeld, op deze pagina haar recente gedicht over de lente.

Heiligen

De rubriek ‘Heiligen’ beschrijft kort twee heiligen van de maand, met een bijhorende afbeelding.

Kind

Iedere maand biedt deze rubriek een los te gebruiken verhaal van KiK, de kerkkikker. Samen met zijn vrienden, de muizen, beleeft hij vrolijke avonturen waardoor de lezers een verrassend inkijkje krijgen in de geloofswereld van kikkers en kinderen.

Liturgie

Emeritus ds. Jan de Jongh schrijft de rubriek ‘Kanttekeningen’ over liturgie.

Beeld

Een foto of illustratie zegt vaak meer dan 100 woorden. Daarom is het belangrijk dat er balans is tussen de hoeveelheid tekst en beeldmateriaal in uw kerkblad. Vandaar dat Redactieservice u maandelijks afbeeldingen en illustraties biedt. Enerzijds sluit dit materiaal aan bij het kerkelijk jaar, anderzijds past het bij de teksten uit de andere rubrieken. Tenslotte benadrukken we dat al het beeldmateriaal rechtenvrij te gebruiken is. Daarnaast verwijst Redactieservice u naar digitale beeldbanken waar u rechtenvrije afbeeldingen kunt downloaden.


Tarief 2022

Jaarabonnement Redactieservice: € 90,- incl btw


Kerkblad met een missie

Kerkbladen kunnen meer zijn dan een informatieblad voor actief betrokken leden; ze kunnen uitgroeien tot de boodschapper van het Goede Nieuws voor alle gemeenteleden. Vanuit deze overtuiging helpt De Zalige Zalm kerkbladen en parochiebladen om door te groeien tot aantrekkelijke inspirerende magazines. Daartoe biedt de kerkbladenportal van De Zalige Zalm alle mogelijkheden. Wilt u weten hoe dat werkt? Klik dan op onderstaande knop.