Logo De Zalige Zalm

Faq

Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen over het maken van uw parochieblad met behulp van ParochiemagaZIN. Staat u vraag er niet bij, neem dan contact met ons op.

Vragen parochieblad

Op wie richt parochiemagaZIN zich?
ParochiemagaZIN richt zich met nadruk op álle parochianen van een parochie, dus zowel de betrokken als de minder betrokken parochianen.
Staan er advertenties in een parochieblad van parochiemagaZIN?
ParochiemagaZIN biedt ruimte aan lokale advertenties, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de parochie. U plaatst uw advertenties zelf in uw blad via het digitale invoersysteem en u onderhoudt zelf de contacten met uw adverteerders. Daarnaast biedt De Zalige Zalm u de mogelijkheid om advertenties van landelijke adverteerders te plaatsen. Bij plaatsing ontvangt u een korting op uw drukwerkfactuur.
Hoe vaak verschijnt een parochieblad van parochiemagaZIN?
U bepaalt zelf hoe vaak uw parochieblad verschijnt. Jaarlijks hebt u keuze uit 23 deadlines. Het overzicht van deze deadlines vindt u hier.
Hoe wordt parochiemagaZIN gedistribueerd?
De drukker levert per parochie de oplage af op één afleveradres. De parochie draagt zelf zorg voor de verdere verspreiding. Tegen relatief lage meerkosten per exemplaar is verzending per post naar parochianen mogelijk. Neem contact op voor de tarieven.
Wat is de levertijd van parochiemagaZIN?
Acht dagen na de deadline worden de bladen afgeleverd bij het afleveradres van de parochie.
Uit hoeveel pagina’s bestaat een parochieblad van parochiemagaZIN?
U kunt per editie kiezen uit meerdere varianten: 8, 16, 24, 32, 40,48 of 56 pagina’s.
Wat gaat het kosten?
U betaalt u als parochie één basisabonnement à € 74,15 per maand voor het servicepakket. Dat servicepakket omvat het gebruik van het online systeem, een knoppentraining, helpdesk voor de redacteuren, het gebruik van keuzepagina’s, de redactiemap, de jaarlijkse aanvullingen daarop en het online samenwerken met uw redactie. Daarnaast betaalt u het drukwerk per exemplaar. De tarieven daarvan zijn afhankelijk van het formaat, de oplage en omvang van het blad. U kunt de tarieven bij ons opvragen.
Wie is verantwoordelijk voor de inhoud?
Een parochieredactie werkt, bij voorkeur op basis van een parochieredactiestatuut, onder verantwoordelijkheid van het parochiebestuur, het parochiebestuur is dus eindverantwoordelijk over de inhoud.
De keuzepagina’s worden gemaakt onder eindredactie van De Zalige Zalm; op het moment dat u ze plaatst in uw parochieblad, valt dat onder verantwoordelijkheid van de redactie.
Geldt er een minimum oplage bij parochiemagaZIN?
Nee, er is geen minimum oplage, u bepaalt zelf hoeveel bladen u wilt laten drukken.