Logo De Zalige Zalm

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen over het maken van uw parochieblad met behulp van parochiemagaZIN. Staat uw vraag er niet bij, neem dan contact met ons op.

Vragen over het parochieblad

Wat maakt parochiemagaZIN zo speciaal?
ParochiemagaZIN is een hulpmiddel voor parochies en parochiebladredacties die de ambitie hebben om tegen lage kosten een aansprekend blad te maken waarin de missie van de parochie tot uitdrukking komt. Een inspirerend blad voor de hele parochie, dus zowel de betrokken parochianen als degenen die een dun lijntje met de parochie hebben.
Kunnen we zelf het aantal pagina's van ons parochieblad bepalen?
Vanzelfsprekend!  U kunt per editie kiezen uit meerdere varianten tussen de 8 en 56 pagina’s.
Wat is het formaat van de parochiebladen?
Bij parochiemagaZIN kunt u kiezen uit twee verschillende formaten: 24 x 17 cm of A4-formaat (21 x 29,7 cm).
Hoe vaak verschijnt een parochieblad van parochiemagaZIN?
U bepaalt zelf hoe vaak uw parochieblad verschijnt. Jaarlijks hebt u keuze uit 23 deadlines. Het overzicht van deze deadlines sturen wij u graag toe.
Wat is de levertijd van parochiemagaZIN?
Een week na de deadline worden de bladen afgeleverd bij het afleveradres van de parochie.
Hoe wordt parochiemagaZIN gedistribueerd?
We leveren per editie de bladen bij u af op één afleveradres. De parochie draagt vervolgens zelf zorg voor de verdere verspreiding. U kunt er ook voor kiezen om tegen relatief lage meerkosten per exemplaar de bladen per post te laten verzenden naar de parochianen. Een combinatie tussen zelf rondbrengen en postverzending is ook mogelijk. Neem contact op voor de tarieven.
Wat gaat het kosten?
U betaalt als parochie één basisabonnement voor het servicepakket. Dat servicepakket omvat het gebruik van het online systeem, de knoppentraining, helpdesk voor de redacteuren, het gebruik van keuzepagina’s, de redactiemap, de jaarlijkse aanvullingen daarop en de persoonlijke en betrokken begeleiding van het Zalige Zalm. Daarnaast betaalt u het drukwerk per exemplaar. De tarieven daarvan zijn afhankelijk van het formaat, de oplage en omvang van het blad. Wij rekenen het graag voor u uit.
Geldt er een minimum oplage bij parochiemagaZIN?
Nee, er is geen minimum oplage; u bepaalt zelf hoeveel bladen u per keer laat drukken.
Staan er advertenties in een parochieblad van parochiemagaZIN?
ParochiemagaZIN biedt u de ruimte om lokale advertenties te plaatsen. De opbrengst daarvan komt geheel ten goede aan uw parochie. U plaatst uw advertenties zelf in uw blad via het digitale invoersysteem en u onderhoudt zelf de contacten met uw adverteerders. Ook biedt De Zalige Zalm de mogelijkheid om advertenties van landelijke adverteerders in uw parochieblad op te nemen. Bij plaatsing ontvangt u een korting op uw parochiemagaZIN-factuur. In alle gevallen bepaalt u zelf of u daar gebruik van wilt maken.
Wie is verantwoordelijk voor de inhoud?
Een parochiebladredactie werkt, bij voorkeur op basis van een redactiestatuut, onder verantwoordelijkheid van het parochiebestuur. De pastoor c.q. het parochiebestuur is dus eindverantwoordelijk over de inhoud. We kunnen u een voorbeeld van een redactiestatuut toesturen. De keuzepagina’s worden aangeboden door De Zalige Zalm en geschreven door professionele auteurs.
Kan ik voorbeelden van andere parochiebladen inkijken?
Vanzelfsprekend sturen wij u graag enkele voorbeeldbladen toe van anderen kerken. Zo kunt u ideeën opdoen en zich laten inspireren. We kunnen u ook in contact brengen met redacties van parochies die werken met parochiemagaZIN om hun praktijkervaringen te horen.

 

Ik heb een andere vraag