Online workshops

Vanuit café De Zalige Zalm

Op zaterdag 17 april is er een speciaal live evenement vanuit café De Zalige Zalm van 10.00 tot 13.00 uur. Na de feestelijke opening om 10 uur kunt u meedoen aan twee workshops: ‘Optimale kerkblad lay-out’ en ‘Redactionele uitdagingen’. Aansluitend vindt de bekendmaking plaats van de winnaar van de verkiezing van het ‘Kerkblad van het Jaar’ met een inleiding door juryleden Almatine Leene en Hendro Munsterman.

U kunt zich via onderstaande knop aanmelden. U ontvangt dan op vrijdag 16 april een link in uw e-mail waarmee u toegang krijgt tot alle programmaonderdelen van deze kerkbladenochtend.

Workshops

Optimale kerkblad lay-out

Zaterdag 17 april 2021
10.15 – 11.00 uur

In deze workshop leert u, hoe u in een aantal stappen de opmaak van uw eigen kerkblad kunt verbeteren en het blad overzichtelijker kunt opbouwen, zodat deze nog prettiger te lezen is.

U leert over de basiselementen van vormgeving  zoals:

Stramien, typografie en opbouw tekst
Lettertypen
Verhouding tussen tekst en beeld
Bladindeling
Een pakkende cover

Workshopleider Leonie Koppel deed de opleiding Grafische Vormgeving aan de Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda. Ze werkte bij De Weijer Design BNO als ontwerper en is sinds 2013 freelance ontwerper. 

De workshop duurt 45 minuten, inclusief vragenronde via de chat.
Aan de workshop zijn geen kosten verbonden

Redactionele uitdagingen

Zaterdag 17 april 2021
11.15 – 12.00 uur

“Help, we krijgen te veel kopij, of juist te weinig!” Wie bepaalt de inhoud van het kerkblad? Hoe komen we aan nieuwe redacteuren? Hoe krijgen we de kosten van ons blad omlaag? Gaan we digitaal of niet?

Als u deze vragen herkent en benieuwd bent naar diverse mogelijkheden en tips, doe dan mee aan de workshop ‘Redactionele uitdagingen’. Heeft u een specifieke vraag? Stuur die dan van tevoren in via het inschrijfformulier.

Workshopleider Sipke Draisma is theoloog en senior communicatieadviseur bij De Zalige Zalm. Hij traint en adviseert voorgangers, communicatiewerkgroepen en redacties van kerkelijke gemeentes en parochies.

De workshop duurt 45 minuten inclusief vragenronde via de chat.
Aan de workshop zijn geen kosten verbonden.