Logo De Zalige Zalm

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen over het maken van uw kerkblad met behulp van kerkmagaZIN. Staat uw vraag er niet bij, neem dan contact met ons op.

Wat maakt kerkmagaZIN zo speciaal?
KerkmagaZIN is een hulpmiddel voor kerken en kerkbladredacties die de ambitie hebben om tegen lage kosten een aansprekend blad te maken waarin de missie van de kerk tot uitdrukking komt. Een inspirerend blad voor de hele gemeente, dus zowel de betrokken kerkleden als degenen die een dun lijntje met de kerk hebben.
Kunnen we zelf het aantal pagina's van ons kerkblad bepalen?
Vanzelfsprekend!  U kunt per editie kiezen uit meerdere varianten tussen de 8 en 56 pagina’s.
Wat is het formaat van de kerkbladen?
Bij kerkmagaZIN kunt u kiezen uit twee verschillende formaten: 24 x 17 cm of A4-formaat (21 x 29,7 cm).
Hoe vaak verschijnt een kerkblad van kerkmagaZIN?
U bepaalt zelf hoe vaak uw kerkblad verschijnt. Jaarlijks hebt u keuze uit 23 deadlines. Het overzicht van deze deadlines sturen wij u graag toe.
Wat is de levertijd van kerkmagaZIN?
Een week na de deadline worden de bladen afgeleverd bij het afleveradres van de gemeente.
Hoe wordt kerkmagaZIN gedistribueerd?
We leveren per gemeente-editie de oplage bij u af op één afleveradres. De gemeente draagt vervolgens zelf zorg voor de verdere verspreiding. U kunt er ook voor kiezen om tegen relatief lage meerkosten per exemplaar de bladen per post te laten verzenden naar de leden. Een combinatie tussen zelf rondbrengen en postverzending is ook mogelijk. Neem contact op voor de tarieven.
Wat gaat het kosten?
U betaalt als gemeente één basisabonnement voor het servicepakket. Dat servicepakket omvat het gebruik van het online systeem, de knoppentraining, helpdesk voor de redacteuren, het gebruik van keuzepagina’s, de redactiemap, de jaarlijkse aanvullingen daarop en de persoonlijke en betrokken begeleiding van het Zalige Zalm. Daarnaast betaalt u het drukwerk per exemplaar. De tarieven daarvan zijn afhankelijk van het formaat, de oplage en omvang van het blad. Wij reken het graag voor u uit.
Geldt er een minimum oplage bij kerkmagaZIN?
Nee, er is geen minimum oplage; u bepaalt zelf hoeveel bladen u per keer laat drukken.
Staan er advertenties in een kerkblad van kerkmagaZIN?
KerkmagaZIN biedt u de ruimte om lokale advertenties te plaatsen. De opbrengst daarvan komt geheel ten goede komt aan uw gemeente. U plaatst uw advertenties zelf in uw blad via het digitale invoersysteem en u onderhoudt zelf de contacten met uw adverteerders. Ook biedt De Zalige Zalm de mogelijkheid om advertenties van landelijke adverteerders in uw kerkblad op te nemen. Bij plaatsing ontvangt u een korting op uw kerkmagaZIN-factuur. In alle gevallen bepaalt u zelf of u daar gebruik van wilt maken.
Wie is verantwoordelijk voor de inhoud?
Een kerkbladredactie werkt, bij voorkeur op basis van een redactiestatuut, onder verantwoordelijkheid van de kerkenraad. De kerkenraad is dus eindverantwoordelijk over de inhoud. De keuzepagina’s worden aangeboden door De Zalige Zalm en geschreven door professionele auteurs.
Kan ik voorbeelden van andere kerkbladen inkijken?
Vanzelfsprekend sturen wij u graag enkele voorbeeldbladen toe van anderen kerken. Zo kunt u ideeën opdoen en zich laten inspireren. We kunnen u ook in contact brengen met redacties van kerken die werken met kerkmagaZIN om hun praktijkervaringen te horen.

 

Ik heb een andere vraag