Logo De Zalige Zalm

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen over het maken van uw kerkblad bij De Zalige Zalm. Staat uw vraag er niet bij, neem dan contact met ons op.

Waarom is De Zalige Zalm de kerkbladspecialist?
We helpen kerken om hun kerkblad beter te maken tegen lage kosten. Dat betekent dat we kerken helpen om hun blad zo aansprekend te maken dat zowel de betrokken kerkleden als degenen die een dun lijntje met de kerk hebben het graag lezen. Wij werken uitsluitend voor kerken. Onze focus ligt volledig op de kerk- en parochiebladen omdat deze klassiekers belangrijke dragers zijn van de Boodschap waar wij zelf ook warm voor lopen. 
Kunnen we zelf het aantal pagina's van ons kerkblad bepalen?
Vanzelfsprekend!  U kunt per editie kiezen uit meerdere varianten tussen de 8 en 56 pagina’s.
Wat is het formaat van de kerkbladen?
U kunt kiezen uit twee verschillende formaten: 24 x 17 cm of A4-formaat (21 x 29,7 cm).
Hoe vaak kan ons kerkblad verschijnen?
U bepaalt zelf hoe vaak uw kerkblad verschijnt. Jaarlijks hebt u keuze uit 23 deadlines. Het overzicht van deze deadlines sturen wij u graag toe.
Wat is de levertijd van kerkbladen?
Een week na de deadline worden de bladen afgeleverd bij het afleveradres van de gemeente.
Hoe worden de kerkbladen gedistribueerd?
We leveren per gemeente-editie de oplage bij u af op één afleveradres. De gemeente draagt vervolgens zelf zorg voor de verdere verspreiding. U kunt er ook voor kiezen om tegen relatief lage meerkosten per exemplaar de bladen per post te laten verzenden naar de leden. Een combinatie tussen zelf rondbrengen en postverzending is ook mogelijk. Neem contact op voor de tarieven.
Wat gaat het kosten?
U betaalt als gemeente één basisabonnement voor het servicepakket. Dat servicepakket omvat het gebruik van het online systeem, de knoppentraining, helpdesk voor de redacteuren, het gebruik van artikelen en afbeeldingen, de redactiemap, de jaarlijkse aanvullingen daarop en de persoonlijke en betrokken begeleiding van het Zalige Zalm. Daarnaast betaalt u het drukwerk per exemplaar. De tarieven daarvan zijn afhankelijk van het formaat, de oplage en omvang van het blad. Wij sturen u graag vrijblijvend een offerte.
Geldt er een minimum oplage?
Nee, er is geen minimum oplage; u bepaalt zelf hoeveel bladen u per keer laat drukken.
Staan er advertenties in kerkbladen?
U bepaalt zelf of u in uw blad ruimte wilt geven aan lokale advertenties. De opbrengst daarvan komt geheel ten goede komt aan uw gemeente. U plaatst uw advertenties zelf in uw blad via het digitale invoersysteem en u onderhoudt zelf de contacten met uw adverteerders. Ook biedt De Zalige Zalm de mogelijkheid om advertenties van landelijke adverteerders in uw kerkblad op te nemen. Bij plaatsing ontvangt u een korting op uw factuur. In alle gevallen bepaalt u zelf of u daar gebruik van wilt maken.
Wie is verantwoordelijk voor de inhoud?
Een kerkbladredactie werkt, bij voorkeur op basis van een redactiestatuut, onder verantwoordelijkheid van de kerkenraad. De kerkenraad is dus eindverantwoordelijk over de inhoud. De keuzepagina’s worden aangeboden door De Zalige Zalm en geschreven door professionele auteurs.
Kan ik voorbeelden van andere kerkbladen inkijken?
Vanzelfsprekend sturen wij u graag enkele voorbeeldbladen toe van anderen kerken. Zo kunt u ideeën opdoen en zich laten inspireren. We kunnen u ook in contact brengen met redacties van kerken die hun kerkblad maken bij De Zalige Zalm zodat u hun praktijkervaringen kunt horen.

 

Ik heb een andere vraag