Zo werkt het

Maak uw eigen kerkblad met:

 • een handig online opmaakprogramma
 • extra afbeeldingen en artikelen
 • voordelig full colour drukwerk
 • deskundig en kerkbetrokken advies

Een kerkblad dat regelmatig op de deurmat valt vormt – in een tijdperk waarin veel digitaal gecommuniceerd wordt – een waardevol contactmoment met uw gemeenteleden of parochianen. Een goed kerkblad legt verbindingen. Het verbindt niet alleen redacteuren met elkaar in hun onderlinge samenwerking, maar het verbindt ook geloofsverhalen binnen uw eigen gemeenschap. U bereikt er bovendien de mensen mee die nog maar een dun lijntje met de kerk hebben. Want ook zij zien ineens een mooi en aantrekkelijk kerkblad!

Wij bieden u een online omgeving, waar u zelf een inspirerend en aantrekkelijk kerkblad kunt maken. Het idee is: u verzorgt zelf de inhoud en de opmaak; wij bieden u redactionele ondersteuning, de online omgeving en het voordelige fullcolour drukwerk.


GRATIS PRESENTATIE

We maken graag een afspraak om u met een korte presentatie, te laten zien hoe u met behulp van De Zalige Zalm zelf uw kerkblad kunt maken. Bij voorkeur bij u ter plekke maar het kan ook online door middel van een videogesprek. Dit doen we gratis en geheel vrijblijvend, om u te vertellen hoe het werkt. En om kennis te maken natuurlijk. Want we zijn overtuigd van de kracht van persoonlijk contact.

Als u vervolgens besluit om met De Zalige Zalm in zee te gaan, komen we nogmaals naar u toe, ditmaal voor een uitgebreide ‘knoppencursus’. Daarin legt een van onze deskundige trainers aan de redactie uit hoe het allemaal werkt. Het inloggen in de portal, het opmaken van de pagina’s, het verdelen van taken tussen redactie en hoofdredactie enz. Deze cursus is inbegrepen bij uw abonnement.
Daarna kan de redactie zelf aan de slag, waarbij de medewerkers van De Zalige Zalm altijd achter de hand zijn voor persoonlijk advies en deskundige begeleiding.


MAAK HET SAMEN

Met ons gebruiksvriendelijke online opmaakprogramma kunnen meerdere redacteuren tegelijk vanaf hun eigen computer aan het blad werken. Dat maakt onze werkwijze ook zeer geschikt voor samenwerkende kerken die in een gemeenschappelijk blad hun krachten willen bundelen.


VAN PORTAL TOT DEURMAT

Hoe verloopt het proces, van het maken van het blad tot aan de bezorging bij de lezer?

 • De hoofdredacteur stelt in de portal de deadline in en verdeelt de paginarechten. De redactie werkt samen in de portal: afbeeldingen en teksten worden geplaatst, sjablonen gebruikt, pagina’s opgemaakt.
 • Op de afgesproken datum keurt de hoofdredacteur het blad goed.
 • De Zalige Zalm checkt de pdf en stuurt uw kerkblad door naar de drukker: er wordt fullcolour gedrukt tegen een scherp tarief.
 • De bladen worden 5 werkdagen later bezorgd op het afgesproken afleveradres; verzending per post is ook mogelijk; reken daarvoor twee werkdagen extra.
 • Uw bezorgers kunnen op pad, of de post bezorgt het blad!

SERVICE VAN DE ZAAK

 • U krijgt niet alleen het gedrukte kerkblad, maar ook een online versie van iedere editie van uw blad, die u kunt plaatsen op uw website of Facebookpagina.
 • U kiest uw eigen frequentie van verschijnen; u kunt daarbij kiezen uit maar liefst 2 à 3 deadlines per maand.
 • U kunt per editie de omvang en de oplage van uw blad wijzigen.
 • U beschikt via de portal altijd over een up-to-date redactiemap met handleidingen, tips en informatie.
 • Onze deskundige helpdesk is er voor ondersteuning als het even niet lukt! Ook in de portal kunnen we desgewenst altijd meekijken als u met een vraag zit.
 • U kunt zoveel u wilt gebruik maken van ons kant-en-klare bonusmateriaal: inhoudelijke artikelen en passende afbeeldingen om uw blad nog inspirerender te maken.

Keuzepagina Kik

BONUSMATERIAAL

Stel, u wilt nét wat meer inspiratie toevoegen aan uw blad, bijvoorbeeld een Bijbelse kookrubriek, een kinderpagina of een boekenrubriek. Of u bent op zoek naar een pakkende foto voor op de voorkant van uw blad. Dan is het goed om te weten dat u gebruik kunt maken van ons bonusmateriaal, de zogenaamde keuzepagina’s. Deze maken deel uit van het basisabonnement: u betaalt er niets extra voor. De keuzepagina’s worden gemaakt door vakkundige schrijvers en vormgevers, onder eindredactie van De Zalige Zalm. U kunt ze met één klik toevoegen aan uw kerkblad, zoveel u maar wilt.