Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen over het maken van uw kerk- of parochieblad bij De Zalige Zalm. Staat uw vraag er niet bij, neem dan contact met ons op.

Waarom is De Zalige Zalm de kerkbladspecialist?
We helpen kerken om hun blad beter te maken tegen lage kosten. Dat betekent dat we kerken en parochies helpen om hun blad zo aansprekend te maken dat zowel de betrokken leden als degenen die een dun lijntje met de kerk hebben het graag lezen. Wij werken uitsluitend voor kerken. Onze focus ligt volledig op de kerk- en parochiebladen omdat deze klassiekers belangrijke dragers zijn van de Boodschap waar wij zelf ook warm voor lopen. 

Kunnen we zelf het aantal pagina's van ons kerkblad bepalen?
Vanzelfsprekend!  U kunt per editie de omvang wijzigen. Het minimum aantal pagina’s is 8, het maximum 56. .

Wat is het formaat van de kerkbladen?
U kunt kiezen uit twee verschillende formaten: 17×24 cm of A4-formaat (21 x 29,7 cm).

Hoe vaak kan ons kerkblad verschijnen?
U bepaalt zelf hoe vaak uw blad verschijnt. Wij bieden u 2 of 3 deadlines per maand waar u uit kunt kiezen. Het overzicht van deze deadlines sturen wij u graag toe.

Wat is de levertijd van kerkbladen?
Vijf werkdagen na de deadline in onze portal worden de bladen afgeleverd bij het afleveradres van uw kerk.

Hoe worden de kerkbladen gedistribueerd?
We leveren per editie alle bladen bij u af op één afleveradres. De kerk draagt vervolgens zelf zorg voor de verdere verspreiding. U kunt er ook voor kiezen om tegen relatief lage meerkosten de bladen door ons per post te laten verzenden naar uw leden. Een combinatie tussen zelf rondbrengen en postverzending is ook mogelijk. Neem even contact met ons op als u meer wilt weten over de tarieven van de postale verzending.

Wat gaat het kosten?
U betaalt als parochie of gemeente een abonnement voor ons servicepakket. Dat servicepakket omvat het gebruik van het online systeem, de knoppencursus, de helpdesk voor de redacteuren, het gebruik van artikelen en afbeeldingen, de redactiehandleiding en de persoonlijke en betrokken begeleiding van De Zalige Zalm. Daarnaast betaalt u het drukwerk per exemplaar. De tarieven daarvan zijn afhankelijk van het formaat, de oplage en omvang van uw blad. Wij sturen u graag vrijblijvend een offerte.

Geldt er een minimum oplage?
Ja, er geldt een minimum oplage van 100 exemplaren per editie.

Staan er advertenties in kerkbladen?
U bepaalt zelf of u in uw blad ruimte wilt geven aan lokale advertenties. De opbrengst daarvan komt geheel ten goede komt aan uw parochie of gemeente. U plaatst uw advertenties zelf in uw blad via onze portal en u onderhoudt zelf de contacten met uw adverteerders.
Daarnaast biedt De Zalige Zalm regelmatig advertenties aan van landelijke adverteerders. U beslist zelf of u deze advertenties wilt plaatsen. Bij plaatsing ontvangt u een korting op uw drukwerkfactuur.

Wie is verantwoordelijk voor de inhoud van de bladen?
Een redactie werkt bij voorkeur op basis van een redactiestatuut, onder verantwoordelijkheid van het kerkbestuur. Het kerkbestuur is dus eindverantwoordelijk voor de inhoud.
De keuzepagina’s worden aangeboden door De Zalige Zalm en geschreven door professionele auteurs. Bij plaatsing daarvan ligt de eindverantwoordelijkheid bij het kerkbestuur.

Kan ik voorbeelden van andere kerkbladen inkijken?
Wanneer u dat wilt, sturen we u enkele voorbeeldbladen toe van andere kerken. Zo kunt u ideeën opdoen en zich laten inspireren. We kunnen u ook in contact brengen met redacties van parochies of gemeentes van wie wij het blad uitgeven, zodat u hun praktijkervaringen kunt horen.