Logo De Zalige Zalm

Onze naam

Tegen de stroom in
Iedereen die binnen een kerkgemeenschap iets wil veranderen aan vertrouwde gewoontes kent de aarzelende reacties. Ook als het gaat om het kerkblad, de website of over het aanspreken van nieuwe groepen. “Waarom moet ons kerkblad zo nodig veranderen, er is toch niks mis mee?” Of “Waarom het parochieblad breed verspreiden, de meeste mensen gooien het meteen in de oud-papierbak”, of “Onze oudere parochianen zitten niet op internet”. Wie aan de slag gaat met communicatie binnen een geloofsgemeenschap krijgt niet zelden te maken met weerstand tegen veranderingen.

Dan ga je als een zalm, tegen de stroom in. Zo is ook de Bijbel een boek vol verhalen die tegen de stroom in gaan. De Bijbelse verhalen gaan niet over de makkelijkste weg. Die gaan over dwarse keuzes, vol vertrouwen en geloof, op weg naar de bron.

Vandaar die zalm in onze naam. Daaroverheen gaat een zalig rooms sausje. Een sausje met een knipoog naar de katholieke achtergrond van de oprichters Laetitia en Marcel. Inmiddels werkt de Zalige Zalm voor zowel katholieke, protestantse als evangelische kerken en is ons team oecumenisch van samenstelling.