Logo De Zalige Zalm

Dit doen we

De Zalige Zalm helpt kerken in heel Nederland om hun communicatie te verbeteren. Omdat we geloven dat kerken een belangrijke boodschap voor de wereld hebben. Een boodschap waar wij zelf ook warm voor lopen.

Uw vragen
Een greep uit de vragen die kerkgemeenschappen aan ons voorleggen:

  • We zoeken naar meer samenhang in de communicatiemiddelen van onze kerkgemeenschap?
  • Ons kerkblad is aan vernieuwing toe, maar hoe pakken we dat aan?
  • Hoe kunnen we jongeren en jonge gezinnen bereiken met onze communicatie?
  • Hoe bereiken we mensen buiten de binnenkring van onze geloofsgemeenschap?
Voorthuizen
De redactie van de protestantse gemeente Voorthuizen enthousiast aan de slag tijdens de knoppentraining kerkmagaZIN.

Onze aanpak
Vanuit deze vragen uit de praktijk hebben wij hulpmiddelen, trainingen en producten ontwikkeld die nauw aansluiten bij de praktijk van lokale kerken. Typerend voor onze werkwijze is dat kerken hiermee zelf aan de slag kunnen gaan. De Zalige Zalm ondersteunt, faciliteert en adviseert daarbij op een persoonlijke en kerkbetrokken manier.

Uw missie
Ons startpunt is de vraag naar de missie van uw geloofsgemeenschap. Hoe wilt u kerk-zijn? En welke boodschap wilt u uitdragen? Dan hebben we het over het verhaal van God en de mensen, over de religieuze bronnen zoals die ons aangereikt worden in de Bijbelverhalen en de Traditie. En over het verlangen om mensen te betrekken bij de kerkgemeenschap omdat dat de plek is waar het geloof gevoed, gevierd en beleefd wordt.
Wij helpen uw kerk om die boodschap te delen met zowel de betrokken als de minder betrokken kerkleden en parochianen. Zo kan goede communicatie bijdragen aan een kerk met de deuren gastvrij naar buiten geopend.

Onze portal
In onze handige online portal maakt u zelf uw parochieblad of kerkblad. In dezelfde portal kunt u ook een kerstspecial maken of kerkbalansfolders, een adventskalender, posters, flyers, een winterwerkboekje of een jubileumblad.
Daarnaast verzorgen wij trainingen op maat over verschillende onderwerpen rond kerk en communicatie.  Zie: WERK