DONATIEZUIL EN QR-COLLECTE

Door de noodgedwongen sluiting van kerken de afgelopen maanden zijn parochies en kerkelijke gemeenten veel inkomsten misgelopen. De RK Maria Sterre der Zee-parochie in Den Haag heeft manieren gevonden om die financiële pijn te verzachten, lezen we in hun parochieblad. De penningmeester roept parochianen op om de bedragen die ze anders in de
zondagse collecte zouden doen nu over te maken op de bankrekening van de parochie. Dat kan heel eenvoudig door op de pagina een QR-code te scannen die je naar een Tikkiepagina brengt. Geld overmaken is vervolgens een fluitje van een cent. De QR-code wordt inmiddels
ook afgedrukt in het misboekje (liturgieboekje). De vicevoorzitter schrijft daarover in het parochieblad: ‘U mag tijdens de mis bij de collecte zonder schroom uw mobiele telefoon ter hand nemen om even de QR-code te scannen en een donatie te doen. Na de mis mag dat
natuurlijk ook.’


Voorzitter van de beheercommissie Marco Huisman
bij de nieuwe betaalzuil

Digitaal tijdperk

Elders in het parochieblad lezen we dat de eerste ervaringen met een zogeheten donatiezuil
in de H. Jacobuskerk positief zijn. Bij de donatiezuil kunnen mensen veilig contactloos via
hun bankpas of telefoon geld storten. ‘Bezoekers van de kerk aan de Parkstraat weten de
zuil goed te vinden en de donaties komen gestaag binnen. We zien iedere dag wel bijdragen
op de bankrekening staan! Als parochie Maria Sterre der Zee omarmen we de nieuwe
ontwikkelingen in het huidige, digitale tijdperk en we hopen van harte dat u ons ook langs de
digitale snelweg blijft ondersteunen met uw zeer gewaardeerde bijdragen!’, aldus de
vicevoorzitter in het parochieblad.