QR-CODE IN HET KERKBLAD

Ooit gehoord van een QR-code? Dat is een code die u kunt scannen met uw mobiele telefoon en u doorverwijst naar bijvoorbeeld een filmpje of een website. De QR-code wekt dus nieuwsgierigheid op terwijl er maar een klein oppervlak voor nodig is. 

Ook binnen kerkbladen kan de QR-code een goede rol vervullen. Door te verwijzen naar een filmpje met een bemoedigend woord van de predikant, een clip van een mooi lied of een gedicht, komt uw kerkblad nog meer tot leven. 


HOE MAAK JE EEN QR-CODE?

Het is eigenlijk heel eenvoudig om een QR-code te maken. Dat kan via verschillende websites, bijvoorbeeld via www.qr-genereren.nl. Allereerst vult u de URL (linkadres) in van de website waarnaar u wilt verwijzen. Het programma maakt er dan vanzelf een QR-code van.  Vervolgens slaat u deze code op als een jpeg-afbeelding. Ten slotte plaatst u de afbeelding in uw kerkblad. Uw lezers kunnen door middel van een QR-scanner (een app op de mobiele telefoon, die u kunt downloaden) de link achter de QR-code bekijken.

Scan bijvoorbeeld de QR-code hiernaast en bekijk het filmpje van onze eigen communicatieadviseur Sipke Draisma. Daarin legt hij uit hoe een kerkblad in de huidige tijd een belangrijke rol kan spelen in de communicatie binnen uw geloofsgemeenschap.

Wilt u ook aan de slag, maar komt u er niet helemaal uit?
Wij helpen u graag op weg.