Duurzaam sealfolie

De kerk- en parochiebladen die we per post naar de lezers sturen, worden verpakt in biobased sealfolie. Deze folie is 100% recyclebaar en is gemaakt uit suikerriet. Zo leveren we een positieve bijdrage aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en kan de vraag naar fossiele grondstoffen verminderen. Immers: Geen CO2-uitstoot bij het maken van de folie, 100% recyclebaar en gemaakt uit een gewas (suikerriet). De folie moet gedeponeerd worden bij het plastic afval, want bij de juiste afvalscheiding kan deze volledig worden hergebruikt.

Met deze biobased folie behalen we de grootste milieuwinst in vergelijking met alle andere opties. Deze conclusie wordt ondersteund door het Kenniscentrum Duurzaam Verpakken.

Zalige Groene Zalm

Bij De Zalige Zalm is alles erop gericht om zo duurzaam mogelijk te ondernemen. We streven ernaar om zo min mogelijk grondstoffen te verbruiken en zoveel mogelijk waarde toe te voegen voor de samenleving. Dit streven komt tot uitdrukking in veel organisatiefactoren van De Zalige Zalm. Klik hier om verder te lezen….