Dag van het Kerkblad 25 mei

De Zalige Zalm presenteert een inspirerende, leerzame en vrolijke dag redacties die met hart en ziel hun kerkblad of parochieblad maken.

Dag van het Kerkblad 2019

Thema: een frisse blik op het kerkblad!

zaterdag 25 mei 2019, van 10:00 tot 15:00 uur

De Koningskerk, Mariënburghstraat 4, 7415 BP in Deventer

Kees Posthumus

Journalist en verhalenverteller Kees Posthumus verzorgt de opening met een eigen frisse kijk op kerkbladen en parochiebladen.

Aansluitend is de verkiezing van het ‘Kerkblad van het Jaar’. Dit jaar staat de verkiezing in het teken van foto’s en afbeeldingen. Welk blad heeft het meest optimale beeldgebruik, van kaft tot kaft?

Aansluitend zijn er twee rondes vol workshops die u helpen om weer met een frisse blik naar uw blad te kijken. Heeft u een specifieke vraag? Leg deze dan voor aan de kerkbladendokter!

Deze dag is bedoeld voor redactieleden, pastores, predikanten en bestuurders. U bent namens uw kerk welkom met een afvaardiging van maximaal vier personen. Deelname aan deze dag is gratis.

Inschrijven kan via het inschrijfformulier boven aan deze pagina en bij het workshopoverzicht.
De inschrijving is gesloten. Indien u nog wilt deelnemen, neem dan contact met ons op.  

Wij zien ernaar uit om u te ontmoeten!

Programma

09.45 Inloop en ontvangst
10.15 Opening
10.30 Een frisse blik op het kerkblad: door verhalenverteller en journalist Kees Posthumus.
Sinds zijn zevende is hij al dol op ‘blaadjes’ maken. Als geen ander weet hij hoe je met verhalen de harten van mensen kunt raken. Naast verhalen vertellen en dagvoorzitter zijn, is Kees kerkjournalist.
Hij schrijft over kerk, theologie, zingeving en spiritualiteit. Met een fris en inspirerend verhaal opent hij de Dag van het Kerkblad
.
11.00 Prijsuitreiking: Kerkblad van het jaar 2019 
Dit jaar zijn we op zoek naar het kerk- of parochieblad waarin optimaal van beeld gebruikgemaakt wordt, van kaft tot kaft. Is er een goede balans tussen tekst en beeld? Brengen de foto’s emotie over en trekken ze de aandacht van de lezer? Wie heeft hier in het afgelopen jaar het mooiste voorbeeld van gemaakt? Stuur de online versie van uw blad voor 1 mei naar info@dezaligezalm.nl en wie weet wordt uw blad: Kerkblad van het Jaar!
De jury wordt gevormd door Kees Posthumus (journalist en verhalenverteller), Ilona Hendriks (fotograaf) en Marcel Holl, (directeur De Zalige Zalm).
11.15 Pauze
11.45 Workshops ronde 1, zie hier
12.30 Lunch en uitwisselingsmarkt van bladen en ideeën
13.30 Workshops ronde 2, zie hier
14.15
br. Fer van der Reijken ofm

Feestelijke afsluiting: Sing-along! We zingen de dag uit met franciscaan Fer van der Reijken. Een frisse vrolijke afsluiting met het speciale Dag-van-het-Kerkblad-lied!  

14.45 Informele uitloop

Workshops

Een overzicht van de workshops die op de Dag van het Kerkblad worden aangeboden, vind u hier.

Praktische informatie

Adres: De Koningskerk, Mariënburghstraat 4, 7415 BP Deventer
Parkeren: er is gratis parkeergelegenheid in de omgeving van de kerk
Openbaar Vervoer: vanaf station Deventer gaat bus 4 richting Schalkhaar. Stap uit bij de vierde bushalte (4 minuten), halte Splithofstraat. De kerk bevindt zich aan de overzijde van de straat, op 2 minuten loopafstand.
Lopen: Vanaf NS-station Deventer loopt u in 19 minuten naar de kerk (1,5 km).
De kerk is rolstoeltoegankelijk. 

In bijzondere situaties kunnen wij vervoer regelen van het NS station naar de Koningskerk. Wilt u daar gebruik van maken, neem dan contact op met annet@dezaligezalm.nl.

De Koningskerk in Deventer