Pootaardappelen

Bij De Zalige Zalm kijken we steeds opnieuw met veel plezier door de prachtige bladen die de redacties maken. We zijn altijd op zoek naar mooie voorbeelden van geloofscommunicatie, dat zijn onze pareltjes. Deze pareltjes delen we graag met alle redacties.

Vraag; “Wat hebben een pootaardappel en diaconie gemeen?” Antwoord: “Ze delen!”.

De diaconieën van de protestantse gemeente Raalte hebben een plan bedacht. Op Biddag ( 13 maart) deelden ze na de kerkdienst pootaardappelen uit.  Om in de grond te zetten natuurlijk. De oogst kan weer op Startzondag worden meegenomen . De kerken zullen zorgen dat de oogst bij de voedselbank terechtkomt.

Klik op artikel om te vergroten

Delen is niet moeilijk

Als je een pootaardappel in de grond zet, worden het er vanzelf meer. Het vraagt natuurlijk wel wat aandacht, water en warmte om de aardappels te laten groeien. De natuur doet de rest.

Zo eenvoudig als het is om een pootaardappel zich te laten delen, zo eenvoudig kan het dus ook zijn om wat je hebt te delen met anderen. Een mooie diaconale gedachte die deze diaconie op een heel tastbare manier vormgeeft. Zo kun je ook kerk zijn.

Verrast door de eenvoud, wilden wij dit idee graag met u delen!