Koorleden in het zonnetje

Bij De Zalige Zalm lezen we graag de bladen die door parochies en protestantse gemeenten worden gemaakt met parochiemagaZIN en kerkmagaZIN. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we dat. Die delen we hier graag met u.

De redactie van De Zaaijer besteedt in haar editie van maart 2018 royaal aandacht aan twee trouwe vrijwilligers.

Sommige mensen zijn er gewoon altijd. En dat al vele jaren lang. De stille krachten. Dat ze er zijn, is zo vanzelfsprekend dat je bijna vergeet dat het bijzonder is. Maar het zijn wel deze krachten die heel veel activiteiten in de kerk draaiende houden. Die moet je koesteren!

Het verhaal gaat over twee leden van het koor. De een heeft 70 jaar bij het kerkkoor gezeten. De ander 60 jaar. Toen ze begonnen, zo in de jaren ‘50, was er alleen nog maar een mannenkoor. Later, na het tweede Vaticaans  Concilie kwam er ook een dameskoor, strikt gescheiden van het mannenkoor. Dat waren andere tijden, er is sindsdien veel veranderd in de wereld en in de kerk. Maar door al die jaren heen zijn deze twee mannen zich blijven inzetten voor de muziek in de kerk.  Nu nemen ze afscheid.

klik op de afbeelding om te vergroten

Dat vroeg natuurlijk om een mooi verhaal. Met uitgebreide interviews met de heren, aangevuld met herinneringen van anderen, vertelt de redactie hun levensverhaal dat zo vervlochten is met hun muzikale werk voor de parochie. Een leven van gezongen geloof, dat is prachtig! Met interviews als deze licht in het parochieblad het persoonlijke geloof van mensen op, terwijl daar meestal in de dagelijkse omgang met elkaar niet snel over gesproken wordt.