Logo De Zalige Zalm

Nieuw papier

Sinds oktober worden de meeste van onze kerk- en parochiebladen gedrukt op ander papier dan voorheen: 100 grams mc silk. Deze papiersoort is iets witter en glanzender dan de papiersoort die tot nu toe gebruikt werd. Daardoor komen zowel teksten als foto’s nog beter tot hun recht.

Ook dit papier voldoet aan alle eisen die gesteld worden om het FSC-keurmerk te mogen dragen.

Deze papierverandering is een van de vele stappen die we zetten om uw kerk- en parochieblad, zowel inhoudelijk als uiterlijk, steeds verder te verbeteren.

Positieve reacties
De invoering van het nieuwe papier is niet onopgemerkt gebleven. Meerdere redacties hebben zich er positief over uitgelaten:

‘Ik feliciteer je met de nieuwe uitgave van onze FM. Mooier papier waar de foto’s beter op uitkomen en ook iets lichter zijn.’, zo schrijft Jan Pieter van Os, hoofdredacteur van het Franciscus magazine, parochieblad van de Franciscusparochie i.o. Haarlem Noord e.o.

Rianne Westerhof, hoofdredacteur Kerkpad, kerkblad van Protestantse Gemeente Dinxperlo, laat ons weten:
‘Onze hele redactie was erg te spreken over de laatste uitgave. Dat andere papier maakt de foto’s veel mooier en scherper. Dank daarvoor.’

Sofia de Lange-Smits, van parochie Christus Koning, schrijft op Facebook “Onze Morgenster lijkt wel een glossy!”

Deze wijziging geldt voor alle bladen die offset worden gedrukt. Voor een klein deel van onze klantenkring, namelijk diegenen van wie de bladen digitaal worden geprint, blijft de papiersoort ongewijzigd.