Overstapdienst voor groep 8

Bij De Zalige Zalm lezen we graag de bladen die door parochies en protestantse gemeenten worden gemaakt met parochiemagaZIN en kerkmagaZIN. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we dat. Die delen we hier graag met u.

De overgang van de basisschool naar de middelbare school is een grote stap voor kinderen. Niet meer de oudste van de school, maar opeens het broekie, de brugpieper. Weg met je vertrouwde eigen leraar en je eigen lokaal, maar hollen door de gangen met een zware tas op je rug, op zoek naar het lokaal.

In Varsseveld begrijpen ze, dat zo’n overgang je niet in de koude kleren gaat zitten. Aan het einde van een schooljaar organiseren ze daarom een speciale feestelijke overgangsviering, waarbij alle groep acht leerlingen in de spotlight komen te staan en worden toegesproken, om zo vol geloof, inspiratie, en goede moed na de vakantie aan het grote avontuur, dat de Middelbare School heet, te beginnen.

Klik op afbeelding om te vergroten.

Uit: Dubbelspoor, kerkblad van de PG Halle en Varsseveld.