Logo De Zalige Zalm

Een 8 voor kerkmagaZIN

Lezers van kerkbladen die gemaakt zijn via kerkmagaZIN zijn zeer tevreden over hun kerkblad. Dat blijkt uit de cijfers van twee lezersenquêtes die in de afgelopen jaren werden gehouden. In samenwerking met de afdeling onderzoek van de Protestantse Kerk in Nederland hebben we zowel in 2015 als in 2018 de meningen van lezers gepeild.

Een dikke acht voor het kerkblad
In 2018 deden ruim 600 lezers van 12 protestantse gemeentes mee aan de enquête. Zij vergeleken hun kerkblad ‘oude stijl’ met het blad na de vernieuwing met behulp van kerkmagaZIN. Het gemiddelde rapportcijfer steeg met gemiddeld maar liefst 1,5 punten: van een 6,7 naar een 8,2. In de enquête van 2015 steeg de waardering met 1,2 punten: van een 6,9 naar een 8,1. Dat zijn cijfers om trots op te zijn!

Voorkant kerkblad Borger oude stijl
Voorkant kerkblad Borger nieuwe stijl

Verbetering van inhoud en opmaak
De lezers waarderen de inhoudelijke redactionele verbeteringen met de woorden: inspirerend, positief, herkenbaar, betrokken en informatief. Ook de vernieuwde opmaak van hun kerkblad wordt gewaardeerd met woorden als: mooi, kleurrijk, uitnodigend en aansprekend.

Het goede nieuws
We feliciteren alle redacties die met hart en ziel aan deze bladen werken en erin slagen om zulke aantrekkelijke magazines voor hun kerk te maken waarmee ze het goede nieuws verspreiden. We zijn dankbaar dat we daar met onze trainingen, adviezen en diensten een bijdrage aan kunnen leveren. Meer informatie over kerkmagaZIN.

Het enthousiasme van de redactie zie je terug in de kerkbladen