Logo De Zalige Zalm

10 jaar

Eerste paasdag, 1 april jl., was dit jaar extra feestelijk, want op die dag was het precies 10 jaar geleden dat De Zalige Zalm werd opgericht. Al tien jaar zwemt de zalm stroomopwaarts met geloofscommunicatie en dat is iets om dankbaar voor te zijn. Tot 1 april volgend jaar ondernemen we verschillende jubileumactiviteiten waarin we graag al onze relaties betrekken. Laat u verrassen!

Laetitia en Marcel in 2008

In 2008 namen Laetitia van der Lans en Marcel Holl het initiatief voor een ‘projectbureau voor geloofscommunicatie’, met als klinkende naam: De Zalige Zalm. De eerste jaren lag de nadruk nog op het maken van videoproducties, in samenwerking met Nachtzon Media. Jarenlang waren we betrokken bij reportages en interviews voor het levensbeschouwelijke project Trefwoord voor basisscholen. Vanuit De Zalige Zalm was Laetitia van 2009 tot 2012 ook actief als hoofd communicatie van het bisdom Groningen-Leeuwarden en woordvoerder van bisschop De Korte.

parochiemagaZIN en kerkmagaZIN zijn een schot in de roos

Schot in de roos
Gaandeweg verschoof de nadruk naar ondersteuning van de communicatie van lokale kerken. De betrokkenheid bij het ontstaan van parochieblad ’t Zout in Deventer leidde tot het ontwikkelen van het concept ‘parochiemagaZIN’. Dit bleek een schot in de roos. De behoefte aan deze ondersteuning op maat voor verbetering van parochiebladen, vanuit de inhoud, bleek groot. Als een olievlek verspreidde parochiemagaZIN zich binnen enkele jaren over het hele land. Omdat vanuit protestantse gemeentes ook de vraag klonk om de kerkbladen te vernieuwen, zag al snel de variant ‘kerkmagaZIN’ het levenslicht.

Laat zien wat je gelooft
Vanaf de start op 1 april 2008 is het de missie van De Zalige Zalm om mensen en organisaties te helpen om hun geloof ter sprake te brengen. Voordat er gesproken wordt over praktische zaken zoals een blad, een huisstijl, een training of communicatieplan praten we eerst over het gelovige verhaal van de mensen voor wie we werken. Het is onze missie om dat gelovige verhaal niet op te sluiten in de kerkgemeenschappen, maar met passie naar buiten te brengen. Dat is de kracht van De Zalige Zalm die ons stroomopwaarts stuwt.

Sterk team
Laetitia en Marcel voeren samen de directie en hebben in de loop der jaren het team uitgebreid met Beatrijs Crijnen, Krist Ensing, Jeroen Pijpers, Sipke Draisma en Annet te Riele. Daarnaast wordt er van harte samengewerkt met een brede kring van freelance professionals, ondernemingen en organisaties.

Vlnr. Jeroen Pijpers, Laetitia van der Lans, Marcel Holl, Annet te Riele, Sipke Draisma, Krist Ensing en Beatrijs Crijnen