Blik achter de deur

Bij De Zalige Zalm lezen we graag de bladen die door parochies en protestantse gemeenten worden gemaakt met parochiemagaZIN en kerkmagaZIN. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we dat. Die delen we hier graag met u.

Bent u als redactie op zoek naar nieuwe rubriek voor uw blad? De redactie van KAN-nieuws laat in de rubriek “RK-wonen”, mensen aan het woord die vertellen over een voorwerp in hun huis met een speciale, vaak religieuze betekenis.

Zo vertelt een mevrouw over het ‘altaartje” op haar slaapkamer. Ze heeft daar haar hele collectie rozenkransen en religieuze beelden verzameld. De voorwerpen komen van over de hele wereld, ze zijn met liefde uitgezocht. Sommige door haarzelf, andere zijn voor haar uitgezocht. Ieder voorwerp heeft zijn eigen verhaal. De vrouw vindt steeds weer kracht en inspiratie als ze bij haar altaartje is.

Ook in uw kerk zijn er ongetwijfeld mensen die in huis bijzondere voorwerpen koesteren. Laat ze maar vertellen, dat levert mooie, persoonlijke geloofsverhalen op!