Logo De Zalige Zalm

Kerkblad krijgt opfrisbeurt

Met twee ooievaars op de cover laat het kerkblad van de Protestantse Gemeente Amsterdam Zuidoost zien dat de lente in de lucht zit. Ook in het kerkblad is het lente. De volgorde, de inhoud en de lay-out van het blad hebben een flinke opfrisbeurt gehad.

Opfristraining kerkblad
Dit is het resultaat van de training ‘puntjes op de i’ die Sipke Draisma onlangs aan de redactie gaf. Na enkele jaren kan de formule van een kerkblad namelijk wat sleets worden en er is niets leukers dan met elkaar te bekijken hoe het blad nog beter kan worden. De redactie is voortvarend en enthousiast aan de slag gegaan na de training.  Veel tips en adviezen zijn terug te zien in dit februari nummer.

Eerst inspiratie, dan informatie
Hoofdredacteur Frank Odinot geeft in het redactionele voorwoord uitleg: “Hij (Sipke Draisma) splitste de inhoud in zakelijke informatie en inspirerende artikelen over wat mensen bezig houdt en over het geloof.” De zakelijke informatie past het best achter in het blad zodat je het blad kunt beginnen met artikelen over mensen, over wat hen inspireert en bezighoudt.

Kind en kerkblad
Een ontroerend kindergebed vangt de aandacht op pagina drie waardoor je als lezer meteen zin krijgt om het blad verder te lezen. Dit kerkblad geeft bewust ruimte aan de kinderen. Op de achterkant van het blad laten de kinderen zien wat hen bezighoudt en komen zij zelf aan het woord. Redacteur Rosemarije Venema geeft heel duidelijk aandacht aan de inbreng van kinderen in het blad.

Van deadline tot deurmat
Rosemarije geeft ook een heel aardig kijkje in de keuken van de redactie. In het kader van de opfrisbeurt van het blad vertelt zij hoe de redactie te werk gaat. Zo geeft zij goed inzicht in wat er komt kijken bij het redactiewerk. Het is daarbij extra leuk om te lezen met hoeveel plezier zij het blad opmaakt in de portal van De Zalige Zalm.

 

Is uw kerkblad toe aan een opfrisbeurt?