Logo De Zalige Zalm

Beatrice de Graaf

Er mist een verhaal waarin mensen zich thuis kunnen voelen

In haar nieuwe boek ‘Heilige Strijd: verlangen naar veiligheid en het einde van het kwaad’, verbindt Beatrice de Graaf voor het eerst haar geloof met haar vakgebied. Hoe denk je als christen over veiligheid? Een hersenbrekende zoektocht die haar regelmatig hoofdpijn bezorgde.

Veiligheid

Beatrice de Graaf is hoogleraar en terrorisme-expert en regelmatig te gast als duider in televisieprogramma’s. Kalien Blonden interviewde haar voor de rubriek Woorden van Waarde, dit is één van de vrije keuzepagina’s die redacties die aangesloten zijn bij parochiemagaZIN en kerkmagaZIN kunnen gebruiken in hun kerk- en parochiebladen.

Thuisvoelen in een verhaal

Beatrice de Graaf vertelt in dit interview wat voor haar de waarde is van de woorden: veiligheid, goedertierenheid en recht.
Over veiligheid zegt zijn onder meer: “In de Bijbel is het een terugkerend patroon: als het met geloof, hoop en liefde goed zit, dan voelt het volk zich veilig.” Over het gevoel van onveiligheid zegt zij: “Statistisch gezien is de wereld veiliger geworden, maar mensen voelen zich onveilig. Dat los je niet op met meer bewakingscamera’s, want er is geen certitudo: er mist een geestelijk gevoel van veiligheid, een verhaal waarin mensen zich thuis kunnen voelen.”

Kerkblad als nieuw thuis

Met een persoonlijk verhaal of interview in je kerkblad kun je de boodschap of missie van je kerk laten zien aan je lezers. Juist in een tijd dat mensen minder vaak naar een kerk gaan kan een kerkblad of parochieblad het verhaal laten klinken waarbij mensen zich veilig en thuis voelen.

Als je je kerkblad of parochieblad maakt met kerkmagaZIN of parochiemagaZIN dan heb je toegang tot een ruim aanbod van redactiemateriaal waarmee je in jouw blad kunt laten zien hoe een geloofsgemeenschap een thuis kan zijn waar mensen graag bij willen horen.

Wil je weten hoe dat werkt? Klik dan op parochiemagaZIN of kerkmagaZIN

De foto van Beatrice de Graaf is gemaakt door Milette Raats.