Voedselbank

Bij De Zalige Zalm lezen we graag de bladen die door parochies en protestantse gemeenten worden gemaakt met parochiemagaZIN en kerkmagaZIN. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we dat. Die delen we hier graag met u.

Hoewel de financiële crisis alweer een aantal jaren achter ons ligt, de aandelenbeurs aan een niet te stuiten opmars bezig is en de Nederlander een stuk positiever is gaan denken over zijn financiële situatie en vooruitzichten, deelt niet iedereen in deze vreugde. Sterker nog; naast de economische groei blijft ook het aantal mensen dat in de schulden zit groeien. Ook het aantal mensen dat gebruik maakt van de voedselbank daalt nauwelijks.

In veel kerkgemeenten en parochies wordt er jaar in jaar uit veel aandacht, geld en producten geschonken aan de voedselbank. Naast alle aandacht aan de armoede in ontwikkelingslanden wordt op die manier de stille en soms schrijnende armoede in Nederland niet vergeten.

Klik op de afbeelding om te vergroten.

Hoe schrijnend de situatie soms kan zijn, is te lezen in de juni-editie van de ‘Vierkant’ van de Hildegard van Bingenparochie in Groningen. In een prachtige gedicht beschrijft een zestienjarige dochter de creatieve wijze waarop haar moeder, ondanks alle armoede, vaak nog iets uit niets weet te toveren.