Logo De Zalige Zalm

Kerkblad van het Jaar 2017

Het parochieblad Spirit van RK Amstelland is uitgeroepen tot Kerkblad van het Jaar 2017. De verkiezing op de Dag van het Kerkblad, zaterdag 4 november jl, stond dit jaar in het teken van de beste cover. Volgens het juryrapport is de winnende cover vrolijk, kleurrijk en uitnodigend.

Gevoel van ontspanning
Op de cover staat de Ouderkerkse bakker en zijn dochter met een broodmand en een glas wijn. De jury ziet daarin een liturgische verwijzing naar brood en wijn én een letterlijke verwijzing naar een wijnproeverij in de kerk. Het geheel roept een gevoel van ontspanning op. Daarnaast, goed gedoseerd, tekstueel wat informatie over de inhoud van het blad. Op de achtergrond staan de contouren van een van de kerklocaties van de parochie. De foto is helemaal door het redactieteam bedacht en gestileerd en staat in een reeks covers waarbij alle locaties van deze parochie aan bod komen.

Yvette Saan,, fotograaf van de winnende cover, ontvangt de prijs uit handen van de jury. Vlnr Marcel Holl, Elsbeth Gruteke, en Leo Fijen.

 

 

Cover als uitnodiging
De titel is dit jaar uitgereikt aan het kerk/parochieblad met de beste cover. De jury, onder voorzitterschap van Leo Fijen (hoofd levensbeschouwing KRO-NCRV en directeur van uitgeverij Adveniat), beoordeelde 29 inzendingen vanuit het hele land. Belangrijk criterium daarbij was of het beeld op de cover uitnodigt het blad te lezen. Ook werd er gekeken naar het gebruik van de coverteksten. Bij de beoordeling speelde bovendien een rol of de cover uitnodigend is voor de randkerkelijke leden van de gemeente of de parochie. De jury bestond naast Leo Fijen uit Elsbeth Gruteke (EO-presentator en predikant) en Marcel Holl (De Zalige Zalm).

Dag van het Kerkblad 2017
De prijsuitreiking vond plaats op zaterdag 4 november tijdens de jaarlijkse Dag van het Kerkblad: een bijeenkomst voor kerkbladredacteuren die aangesloten zijn bij parochiemagaZIN en kerkmagaZIN.

Bekijk hier het parochieblad Spirit van RK Amstelland

De winnende redactie ontving De Zalige Zalm-schaal.