Logo De Zalige Zalm

Dag van het Kerkblad

De Zalige Zalm organiseert een verrassende dag vol extra inspiratie, bevlogenheid en informatie over geloofscommunicatie.

Thema: Laat zien wat je gelooft!
Zaterdag 4 november, van 10:00 – 16:00 uur
Brandpunt en Paaskerk, Oude Utrechtseweg 4A. Baarn

Voor u
Deze dag is speciaal voor redacteuren, bestuursleden, kerkrentmeesters, predikanten en pastores van kerken die zijn aangesloten  bij kerkmagaZIN en parochiemagaZIN. U bent namens uw kerk welkom met een afvaardiging van maximaal vier personen. Deelname aan deze dag is gratis.

Laat zien wat je gelooft!
Er is veel in verandering in parochies en kerkelijke gemeentes waardoor ook het denken over kerkelijke communicatie in beweging is. Met praktijkvoorbeelden en inspirerende verhalen nemen we u mee in de zoektocht van kerken naar nieuwe vormen van communicatie.

Leo Fijen
Elsbeth Gruteke

Gastsprekers zijn Elsbeth Gruteke (EO-presentator en predikant)  en Leo Fijen (hoofd levensbeschouwing KRO-NCRV en directeur van uitgeverij Adveniat). 
In de middag is er een aanbod van rijkgevulde workshops.

Kerkblad van het jaar! 
Dit jaar zijn we op zoek naar het kerkblad of parochieblad met de mooiste cover. Redacties kunnen de cover die zij zelf het meest geslaagd vinden insturen voor deze wedstrijd. Een goede cover is uitnodigend, herkenbaar,  verrassend en inspirerend. Inzenden kan tot uiterlijk 15 oktober naar info@dezaligezalm.nl.

Presentatie nieuw opmaakprogramma
Tijdens deze Dag van het Kerkblad presenteren we het vernieuwde online opmaakprogramma dat vanaf dat moment voor alle redacties beschikbaar is. De redacties ontvangen hierover binnenkort meer informatie.

 

 

Programma Dag van het Kerkblad 2017
Paaskerk, Oude Utrechtseweg 4-A, 3743 KN Baarn

09.45  Inloop en ontvangst met koffie/thee
10.15  Opening programma
10.30  Lezing: ‘Bronnen van inspiratie’ door Elsbeth Gruteke – EO-presentator, journalist en predikant
Laat zien wat je gelooft, als professional en als vrijwilliger. Hoe blijf je geïnspireerd bij iedere nieuwe uitzending, iedere nieuwe viering, ieder nieuw kerkblad? En hoe inspireer je anderen? Persoonlijke lessen van een bevlogen predikant – journalist.
11.00  Prijsuitreiking kerkblad van het jaar 2017 – de mooiste cover
11.15  Pauze
11.45  Voor redacties: Introductie van het nieuwe online opmaakprogramma
 Voor bestuurders/pastores en predikanten:
 Lezing door Leo Fijen (Adveniat, KRO-NCRV) Thema: Communicatie met kerkleden en parochianen in een veranderend kerklandschap
12.30  Lunch, informatiemarkt en uitwisselingsmarkt van bladen en ideeën
13.15  Workshops ronde 1
14.00  Wissel
14.15  Workshops ronde 2
15.05  Vorstelijke tips en tops: interview met royaltykenner Cor de Horde, voormalig hoofdredacteur van maandblad Vorsten thans hoofdredacteur van parochieblad Spirit van regio Amstelland, Amstelveen en omgeving.
15.30  Afsluiting, gevolgd door informele uitloop